חדרי קירור
 
 
 
 
ארוין טכנולוגיות מציעה בין מגוון פעילויותיה
• חדרי הקפאה
• "שוֹק-פריזר"
• בקרת לחץ ואטמוספרה - CA
• מערכות מתקדמות
• מייבש אוויר
• מוסיפי לחות חדישים
• (Pre Cooling)
• מכולות
• מכונות קרח תעשייתיות
• צ'ילרים (Chillers)
• הקמת מפעלי מזון, מחלבות, דגים ועוד
• Building food & fish plants, dairies etc
• הקמת ותכנון של מפעלי קרח
• מערכות איוורור חדישות
• חלפים
 
 
 
English
 
 
 
Hebrew
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

המצאת המקרר – סקירה היסטורית

 
 
הרבה לפני שהומצא המקרר, חיפשו בני האדם איך לקרר את המזון ולשמר אותו לתקופות בהם היה מחסור במזון, למשל בתקופות החורף.
באזורים קרים, דאגו בני האדם לאחסן את המזון בשלג. במקומות חמים בהם לא היה חורף קר לאורך חודשים ארוכים, אחסנו וקיררו את המזון בתוך בתי קרח וחדרי קירור אטומים.
 
ההתפתחות שהובילה לפיתוח המכשיר שהיום אנחנו יכולים לקרוא לו מקרר הגיעה בשנים האחרונות של המאה ה-19. בתקופה זו החלו יצרנים במדינות חמות, ביניהן אוסטרליה, שם הומצא לבסוף המקרר הראשון, לבנות ארונות שבהם היו מניחים קרח שנקנה מיצרני קרח גדולים. הקרח שימש לקירור המזון ולהקפאתו.
 
 
 
קירור - המצאת המקרר
 
 
 
 

המצאת המקרר הראשון – דווקא באוסטרליה

 
באמצע המאה ה-19 הוצגו בארצות הברית רכבי קירור ראשונים. אלו היו רכבים שנבנו בהם מנגנוני קירור ראשוניים, שאיפשרו להוביל פירות, ירקות ומוצרי מזון אחרים ממקום למקום ללא פגיעה בטריות הירקות.
בשנת 1865 יצר ג'יימס האריסון, מהנדס אוסטרלי שעבד עבור חברות בירה ומבשלות שיכר, את המקרר הראשון. המקרר פעל על עיקרון דחיסת הגזים ואפשר למעסיקיו של האריסון לאחסן בו בירה, יין ושיכר בצורה בטוחה יותר.
 

המצאת המקרר הביתי ב-1913

 

עברו מספר עשורים מאז המצאתו של המקרר התעשייתי והמסחרי הראשון ועד שהגענו לפיתוח של מקרר ביתי ראשון, שהתחיל להזכיר את המקרר כפי שאנחנו מכירים אותו היום.
בשנת 1913 פיתח מהנדס בשם פרד ו.וולף משיקגו את המקרר הביתי הראשון, שנקרא אז Domelre (ראשי תיבות של Domestic electric refrigerator). המקרר לא התקבל בשוק באופן חלק ולקח זמן רב עד שהחלו להשתמש בו. השימוש הביתי במקררים הפך לעניין יותר שגרתי כמה שנים לאחר מכן, בשנת 1916, אז פיתחה חברה נוספת, Kelvinator, מקרר המבוסס על משאבת חום, ממש כמו המקררים המוכרים לנו כיום.
המקררים האלו נבנו כמו ארונות הקרח שהיו מוכרים בעבר והותקן לצדם מנגנון קירור שכולל מנוע, מדחס ומעבה. החל משנת 1925 החלו לייצר מקררים שכבר כוללים בתוכם את מנגנון הקירור.
קשה להגיד שהמקררים הראשונים היו בטוחים לשימוש. באותה תקופה השתמשו באמוניה, גופרית וחומרים מזיקים נוספים לצרכי קירור.
בשנות השלושים של המאה ה-20 החלה חברת ג'נרל אלקטריק לייצר מקררים איכותיים יותר, שהפכו לפופולריים מאד בכל רחבי העולם. עם השנים הוסיפה החברה, לצד חברות אחרות שהחלו לייצר מקררים, אפשרויות שונות שבנויות בתוך המקררים. למשל מכשיר להכנת קוביות קרח או תאי אחסון ייחודיים לירקות ופירות.

מארונות קרח לחדרי קירור והקפאה

היום אפשר למצוא הרבה יותר ממקררים ביתיים. בשוק המקררים אפשר למצוא מקררים ייעודיים למוצרי אפייה, לירקות, למוצרי חלב או בשר. בנוסף, אפשר לבנות בעסק חדר קירור איכותי ועמיד שישמש לקירור כל מוצרי הגלם או מוצרי המזון בהם עושים שימוש בעסק. פתרון נוסף שעסקים מסוימים זקוקים לו הם חדרי הקפאה (להקפאת רכזים, מיצים, מוצרי בשר ועופות, דגים מיבוא, תמרים, ירקות ופירות, ועוד). בארווין אנו מספקים פתרונות בתחום הקירור הכוללים חדרי הקפאה - לצד חדרי קירור, שהם הנפוצים יותר.
חדרי הקירור של חברת ארווין הם מהמתקדמים והחכמים ביותר כיום בשוק. אנחנו מזמינים אתכם להכיר חברת קירור עם שירות אמין, מקצועי וחם.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nergeco
 
נציגות בלעדית
 
 
 
41 Hamada St., POB 722, North Industrial Zone, Ashdod, Israel
Tel.:  +972-8-8525317 Fax: +972-8-8562446
 
 
 
 
 
 
המדע 41, ת"ד 722, אזור תעשייה צפוני אשדוד
טל': 8525317 - 08  פקס: 8562446 - 08
דוא"ל: erwin@bezeqint.net