חדרי קירור
 
 
 
 
ארוין טכנולוגיות מציעה בין מגוון פעילויותיה
• חדרי הקפאה
• "שוֹק-פריזר"
• בקרת לחץ ואטמוספרה - CA
• מערכות מתקדמות
• מייבש אוויר
• מוסיפי לחות חדישים
• (Pre Cooling)
• מכולות
• מכונות קרח תעשייתיות
• צ'ילרים (Chillers)
• הקמת מפעלי מזון, מחלבות, דגים ועוד
• Building food & fish plants, dairies etc
• הקמת ותכנון של מפעלי קרח
• מערכות איוורור חדישות
• חלפים
 
 
 
English
 
 
 
Hebrew
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

אחסון מזון ותרופות בחדרי קירור והקפאה

 
 

בכל מפעל או בית עסק שבו מאחסנים מזון ותרופות בתוך חדרי קירור והקפאה, חייבים להיות נהלים מדוייקים לגבי דרך האחסון של מוצרים אלו. אחסון נכון ותקין של מוצרים אלו, שמגיעים בסופו של דבר אל ארון התרופות שלנו כאשר אנחנו חולים או אל סל המוצרים שאנחנו רוכשים בסופר או המנה שאנחנו מזמינים במסעדה ולאחר מכן מכניסים אל פינו, הוא חשוב כדי לשמור על בריאותנו. משרד הבריאות קובע נהלים מדוייקים שמגדירים אחסון מזון ותרופות בצורה נכונה.

אלו מוצרים צריך לשמור בחדרי קירור?


תקנות משרד הבריאות מגדירות אלו קבוצות של מוצרים צריך לשמור בתוך חדרי קירור או הקפאה. כל קבוצת מוצרי המזון והתרופות סווגה לפי שתי קבוצות – האחת כוללת מוצרים שצריכים אחסון קצר בחדרי קירור ונוטים להתקלקל מהר והשנייה כוללת מוצרים שונים שיכולים להחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר.
הקבוצה הראשונה כוללת מוצרי מזון כמו בשר, דגים, ביצים, חלב, פירות הכוללים גלעינים, תותים וירקות. מוצרי מזון אלו נוטים להתקלקל כמובן לאחר זמן קצר ולכן חשוב לשמור אותם בתוך חדרי קירור, אך הם לא עומדים בהקפאה. בנוסף אחסון תרופות מסויימות שכוללות תמיסות ותרכיבים חיים הוא בחדרי קירור, גם לזמן קצר.
הקבוצה השנייה היא קבוצה שמאוחסנת בחדרי קירור והקפאה לאורך פרק זמן ארוך. המאפיין העיקרי של המוצרים הוא שאין בהם נוזלים רבים ולכן הם לא נוטים לפתח בקטריות ולהתקלקל. בקבוצה הזו כלל משרד הבריאות מוצרים כמו קמח, דגנים, איטריות, פירות יבשים, סוכר ותרופות יבשות בצורת כדורים, שאין בהן נוזלים כמובן. בנוסף, יינות ומשקאות שעברו עיבוד ושימור יכולים לשהות בחדר קירור לאורך זמן רב.

טכניקות לשמירה על מזון באמצעות אחסון בקירור


יש שלוש שיטות עיקריות שמאפשרות אחסון מזון ותרופות לאורך זמן בחדרי קירור והקפאה.
קירור לאורך זמן קצר: שיטה נפוצה בכל רחבי העולם שכוללת אחסון בקירור במשך 10-30 יום. עיבוד בקירור יכול להתאים למוצרי חלב, חמוצים, דגים מעושנים ומלוחים – כאלו שעברו תהליך שימור, פירות, ירקות וביצים (בתנאים מסוימים). העיבוד למעשה מאפשר האטה של תהליך התפתחות מיקרואורגניזמים שיכולים להביא לקלקול המוצר.

קירור סטנדרטי: שלוש שיטות לקירור סטנדרטי נקבעו – לפי סוג המזון ואפשרויות הקירור המוצעות כיום. קירור באוויר, קירור בסביבה נוזלית וקירור בקרח אוואקום. לרוב אנחנו משתמשים בקירור באוויר, בטמפרטורה של 1-2 מעלות, למוצרי מזון כמו עוף, בשר, פירות וירקות ומוצרי חלב. במים אנחנו מקררים דגים ומשקאות שוניםואילו קירור בואקום משמש לשמירה על ירקות ופירות מסוימים.
הקפאה: ההקפאה מבטיחה כמובן עמידות של מוצרי מזון ותרופות לאורך זמן ארוך יחסית לכל השיטות האחרות. בשר, דגים, גלידה ומוצרים מוכנים קפואים יכולים לעמוד בטמפרטורת הקפיאה של 0 מעלות. ירקות, פירות, ביצים ומוצרים טריים נוספים לא יעמדו בתהליכי הקפאה ולא יהיה ניתן להשתמש בהם לאחר הוצאתם מחדר ההקפאה.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nergeco
 
נציגות בלעדית
 
 
 
41 Hamada St., POB 722, North Industrial Zone, Ashdod, Israel
Tel.:  +972-8-8525317 Fax: +972-8-8562446
 
 
 
 
 
 
המדע 41, ת"ד 722, אזור תעשייה צפוני אשדוד
טל': 8525317 - 08  פקס: 8562446 - 08
דוא"ל: erwin@bezeqint.net